Συνεντεύξεις στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δίκτυο φορέων για την αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής Συγγρού

"...θα εξεταστούν οι διαφορετικές διαστάσεις, οι οποίες μας ενδιαφέρουν. Από το να συγκεντρώσουμε την έρευνα που έχει ήδη γίνει για την Συγγρού, να εξετάσουμε το χωροταξικό, να ακούσουμε την οπτική της τοπικής αυτοδιοίκησης, να αναλύουμε τα κοινωνικά προβλήματα (αστεγίας, φτώχειας κ.α) αλλά και τις αυξανόμενες δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριότητας, να συζητήσουμε τη σύνδεση με το παραλιακό μέτωπο και τον άξονα της Πειραιώς μέχρι να δούμε θετικές εμπειρίες διεθνείς κι ελληνικές σε θέματα δημιουργίας δικτύων..." 

Νίκος Λέανδρος, Καθηγητής Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, Παντείου Πανεπιστημίου
Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών


Ο πολιτισμός ανοίγει πόρτες συνεργασίας

"Η κεντρική ιδέα δεν ήταν να εμπνευστούμε ως θεατρική ομάδα από τα μυστικά και τις ιστορίες της γειτονιάς, όπως νομίζαμε. Η κεντρική μας ιδέα, φαίνεται πως ήταν να χρησιμοποιήσουμε αυτό ως αφορμή για να συσχετιστούμε και να δημιουργήσουμε παρέες με τη γειτονιά. Παρέες που ερεύνησαν - «ανέσκαψαν» μαζί μας τις ιστορίες της γειτονιάς τους. Παρέες μεταξύ ανθρώπων που ποτέ δεν θα συναντιόντουσαν αλλιώς."

Γ. Σαχίνης, Συνιδρυτής UrbanDig Project


Το Παλαιό Φάληρο ενώνει τις δυνάμεις του στο «Δίκτυο Συγγρού»

Η Συγγρού είναι ένας μεγάλος οικονομικός και συγκοινωνιακός άξονας, ενώ παράλληλα έχει μια μεγάλη ιστορία από την αρχαιότητα, όπως έδειξαν και τα ευρήματα στην διάρκεια των εργασιών για τη διαμόρφωση των χώρων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει μεγάλη ιστορία με παλιούς αλλά και νέους προσφυγικούς πληθυσμούς.

Ιωάννης Φωστηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού,
Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Κοινωνικών Δομών στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου.


Τεράστιο κοινωνικό κεφάλαιο το Δίκτυο Συγγρού

Όταν περνάς καθημερινά από την Συγγρού δεν είναι πάντα εύκολο να συνειδητοποιήσεις ότι συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με την Ακρόπολη, δυο από τα πιο κεντρικά σημεία της χώρας. Η δαιμονοποίηση του δρόμου αυτού ανήκει στο παρελθόν γιατί τώρα πια δεν έχουμε δικαιολογίες για να καθυστερούμε την αναπτυξιακή διέξοδο των πόλεων μας.

Γιώργος Κρικρής, Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης


Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στο "δίκτυο της Συγγρού"

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τεράστιας δυναμικής που αποτελεί η περιοχή της Συγγρού ως ένας σημαντικός διεθνής πολιτιστικός άξονας, είναι το EGG, ένας επιταχυντής νέων ιδεών και επιχειρηματικών ομάδων με σκοπό τη δημιουργία καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρήσεων.

Αντώνης Ζέρβας, Iδρυτής iBusiness 

 


  Attend the Facebook Event    Follow syngrou.network      @SyngrouN

Παρακολουθήστε το Συνέδριο live στο AMNAwebTV (YouTube)


Χορηγοί Επικοινωνίας